Olvasszuk fel a tésztához a
vajat és hagyjuk hűlni. A
lisztet a
kakaó- és sütőporral elkeverjük, majd egy jól záródó 3L-es edénybe szitáljuk. A
cukorral, fűszerkeverékkel és vanillin
cukorral összekeverjük, majd a
tojást, a folyékony
vajat és a
tejszínt is hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a te
tejével.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek. Az egészet egy keverőkanállal vagy habverővel alaposan átkeverjük, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeverednek.
A tésztát egy 22 cm átmérőjű kikent kuglófformába tesszük és a sütő
rácsára helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 50-55 perc
10 percig pihentetjük sütés után a kuglófot a formában. A sziruphoz a cukrot a
vízzel és a reszelt
narancshéjjal egy edénybe tesszük és kb. 5 percig főzzük időnként megkeverve.
A forró süteményt a formában kis fapálcával sűrűn megszurkáljuk és a szirupot
rácsöpögtetjük. Ha felszívta a teljes mennyiséget, óvatosan tálra borítjuk a kuglófot és hűlni hagyjuk.
Porcukrozzuk tálalás előtt.
Sütési idő: 50-55 perc
Összesen:
73g fehérje, 236g
zsír
554g szénhidrát
19 363 kJ, 4623 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>