Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Forralt, szalici
A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, és magozzuk ki. Tegyük egy edénybe és főzzük 30 percig. A citromot mossuk meg, majd hámozzuk meg. Vágjuk fel a friss és a kandírozott
1 1/2 l vízben feloldjuk a cukrot, a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Közben a habot leszedjük a tetejéről.
A gyümölcsöt megmossuk, magját kiszedjük, és felszel
Nem teljesen érett, félkemény, hibátlan barackokat válogasunk ki. Hámozzuk mg őket szép vékonyan, és áztassuk egy kis ideig timsós vízben. Egy liter vízhez 1 dkg timsót a
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de vigyázva, hoyg össze ne nyomódjanak. Forralt
A cukrot keverjük össze 2 deci vízzel és takarékon főzzük néhány percig, majd dolgozzuk hozzá a bort és a fahéjrudat. Főzzük fel egy tegyük félre.
Egy jénai tálba tegyük
Mossuk meg a citromot, hámozzuk meg a felét, és a héját vágjuk fel nagyon vékony csíkokra. Facsarjuk ki a levét. Egy nyeles lábosba tegyük bele a cukrot, a koriandert, a
Hámozzuk meg a körtéket, és daraboljuk fel őket. A kicsik maradhatnak egyben is. Tegyük a meghámozott gyümölcsöket citromos vízbe, és főzzük őket puhára. Hideg vízes hűté
Ugrás a lap tetejére >>