A meghámozott
krumplit és tököt felszeleteljük, be
sózzuk, majd félretesszük. A darált húst a
sóval, brossal,
fokhagymával ízesítjük, majd olajban pirítani kezdjük. Közben belekeverjük a reszelt
hagymát, majd ha megpirult, félretesszük, helyére a
lisztbe forgatott
krumpli és tökszeleteket tesszük. A sült zöldségek felét egy előkészített jénaiba tesszük, majd eloszlatjuk rajta a húst és a reszelt
sajt felét. Ezután a maradék zöldséget és a
sajtot rétegezzük rá. Egy tálban összekeverjük a
tejszínt, a
tojást, a fűszereket és a petrezselymet, majd ezzel meglocsoljuk az ételt. Végül kb. háromnegyed óra alatt készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>