A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt
sós
vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.
Ha megfõtt hideg
vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A besamelmártáshoz a
vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a
lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tûzrõl, és apránként hozzákeverjük a
tejet,
sóval,
borssal, kevés szerecsendivóval ízesítjük, majd ismét a tûzre tesszük és összefõzzük.
Ismét lehúzzuk a tûzrõl és hozzákeverjük a reszelt
sajt felét és a
tojások sárgáját. Állandóan kevergetve kihûtjük.
Egy tûzálló tálat ki
vajazunk, beleöntünk egy kevés szószt, és a karfiolokat ebbe fektetjük. A te
tejére öntjük a maradék mártást, rászórjuk a reszelt
sajt másik felét, és elõmelegített sütõben (180°C) addig sütjük, míg a te
teje szép piros lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>