Sült füge szárított gyümölcsökkel és ánizslikőrrel receptHány személyre: 4 személyre
» 100 g válogatott szárított gyümölcs (barack,
szilva..)
» 8 db nagy, érett friss füge
» 2 ek.
méz vagy por
cukor» 1
narancs leve és reszelt héja
» 1/4 tk. őrölt kandamommag
» egy csipet ánizs
kapormag
» 6 ek. ánizslikőr
» 1 ek. pirított fenyőmag
» friss
mentaágak
» tálaláshoz:
» néhány csepp vaníliakivonat
» 100 ml krém
sajt vagy mascarpone
sajt
Egy éjszakára áztassuk be az aszalt gyümölcsöket, majd szűrjük le, és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel a fügét, kanalazzuk ki a közepüket, és töltsük meg a szárított gyümölcsökkel. Tegyük a fügét a tepsibe. Keverjük össze a
mézet, a
narancshéjat és levet, a kardamommagot, az ánizs
kapormagokat, az ánizslikőrt, és öntsük a fügére. Fedjük le, és süssük 20 percig. Időként locsoljuk meg a levével.
Tegyük a fügéket tányérra, öntsük rá a levet, és szórjuk meg fenyőmaggal. Díszítsük friss
mentalevéllel. Keverjük össze a mascarponét és a vaníliaaromát, és tegyük a fügék mellé.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>