Almás-rebarabarás pizza receptHány személyre: 6 személyre
» pizzaalap:
» 15 g friss élesztő
» 150 ml langyos
víz» 225 g sima
liszt» 4 ek. por
cukor» rebarbaratöltelék:
» 300 g rebarbara, kockára szelve
» 50 g por
cukor» 15 g finomra vágott
gyömbérszár
»
almatöltelék:
» 4 db hámozott, kimagozott és vékony szeletekre szelt
alma» 50 g olvasztott,
sótlan
vaj
Futtassuk fel az élesztőt, és öntsük egy tálba a
liszt és a
cukor közé. Keverjük össze, és gyúrjuk tésztává. Takarjuk le, és hagyjuk megkelni.
Tegyük egy lábosba a rebarbarát, a cukrot és a
gyömbért, majd forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük tovább 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni.
Amikor a tészta megkelt ütögessük meg az öklünkkel, nyújtsuk téglalap alakúra, és béleljünk ki vele a tepsit.
Osszuk el a rebarbarát a tésztán. rakjuk rá az
almaszeleteket is, kenjük meg olvasztott
vajjal, és hagyjuk még 30 percig kelni. Szórjuk meg a te
tejét
cukorral, és süssük 20-25 percig.
Elkészítési idő: 1-1 1/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>