» 1 kg búzakorpa » 2 szelet rozskenyér » 5 g só » 0,5 dl olaj » 2 g fűszerpaprika » 1 babérlevél » 5 dkg vöröshagyma » 5 dkg liszt » 2 zsemle
A búzakorpát 2 l vízzel leforrázzuk, majd a kenyérszeletekkel 2-3 napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, és főzni kezdjük a babérlevéllel. Az olajból, lisztből, felaprított hagymából és paprikából rántást készítünk, hideg vízzel kikeverjük, majd a levesbe keverjük.
Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom