A
mandulát megpirítjuk, a
szilvát beáztatjuk, felforraljuk, majd a
konyakkal meglocsolva félretesszük. A szarvasgerincb?l egy hát
só szeletet félreteszünk, a többit
sózzuk,
borsozzuk, a
kakukkf?vel ízesítjük. A
szalonnával befedve tepsibe tesszük, majd mellérakjuk a feldarabolt új
hagymát és a csontot. Felöntjük a borral, majd magas fokozaton kb. fél órát sütjük, folyamatosan locsolgatjuk. Amíg a hús sül, az elnegyedelt
mogyoróhagymát a
szalonna kiolvasztott
zsírján megpirítjuk. A húst tálra tesszük, a pecsenyelevet felforraljuk, majd hozzáadjuk a
szilvát a
konyakkal, és
sózzuk,
borsozzuk. A
mandulát,
szilvát és
mogyoróhagymát a hús köré tesszük, majd a
pecsenyelével meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>