Sült nyúl olívaolajjal és hagymával receptHány személyre: 4 személyre
					» 750 g nyúlhús, kisebb adagokban
» 375 ml száraz 
fehérbor» 3 friss 
oregano» 3 
babérlevél» 80 ml 
olívaolaj» 220 g meghámozott és félbevágott bébi
hagyma» 6 gerezd hámozatlan 
fokhagyma» 1 ek. piros
paprika» 170 ml csirkehúsleves- alap
» 1/2 bögre fekete olívabogyó
» 
só, frissen őrölt fekete 
bors» friss 
oregano ágacskák a díszítéshez
» ropogós kenyér				
 
				
					Egy nagy edényben kever össze a húst a borral, az 
oreganoval, és a babérlevelekkel.Lefedve éjszakára tedd a hűtőbe. A húst csöpögtesd le, a páclevet tedd félre.180°C- ra melegítsd elő a sütőt.Nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg adagokban a nyulat, mind két oldalán. Majd tedd hőálló tálba. Pirítsd meg a vörös illetve a 
fokhagymát, mikor aranybarna add hozzá a piros
paprikát. Két perc keverés után add hozzá a húsleves alapot, és a páclevet.Forrald fel. Majd ezt öntsd a nyúlra, tedd bele az olívabogyókat, 
sózd, 
borsozd. Fedd le és 1 óra 15 percig vagy a hús puhulásáig süsd.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>