A nyúlhúst mossuk meg, vágjuk fel nagyobb darabokra, majd tegyük fel a tűzre egy
vízzel töltött fazékban. Adjuk hozzá a tisztított vörös
hagymát, valamint a felkarikázott répát és fehérrépát. Sózzuk meg, fűszerezzük
babérlevéllel, majd közepes lángon főzzük puhára. Ezután szedjük ki a húst a levesből, fejtsük le a csontról, és tartsuk melegen. A visszamaradt levet szűrjük át, majd habarjuk be a
liszttel csomómentesen elkevert
tejföllel. Ízesítsük őrölt
borssal és a
citrom kifacsart levével, majd rakjuk bele a húsdarabokat. A diógaluska alapanyagait kevés
vízzel keverjük simára, és egy evőkanállal szaggassuk a levesbe. Forraljuk fel az egészet, majd vegyük le a tűzről. Apróra vágott
petrezselyemmel szórjuk meg tálaláskor. Kb. másfél óra alatt készülhetünk el vele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>