Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a
A vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk és megpirítjuk, majd a tejjel besűrítjük.Ezek után levesszük a tűzről és a fűszerekkel megízesítjük, majd bel
A malac húsos részét bedörzsöljük a sóval, borssal, majd rátesszük a megtisztított fokhagymákat és a rozmaringot, és a széleit összefogva megtűzzük. Tepsibe tesszük, aláö
A húst megkötözzük, mint egy sonkát, majd besózzuk, borsozzuk, rákötjük a rozmaringot is, és egy tepsibe tesszük. Mellérakjuk az elfelezett fokhagymákat és a felszeletelt
A sonkát felkockázzuk, majd olajon megsütjük. Eközben a vöröshagymát felaprózzuk, majd a sonkához adjuk. Ezután beletesszük a beáztatott lencsét, a felkockázott répát, a
A malacot előkészítjük a sütéshez, eltávolítjuk a bordacsontokat és belül megsózzuk. Kisütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a
Az uborkát csíkokra daraboljuk és hozzáadjuk a leszűrt babokat. A mustárt külön tálban az ecettel, sóval, borssal és a cukorral kikeverjük, rászórjuk a metélőhagymát és a
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a bacont olajban megsütjük, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és rozmaringot. Ezután a beáztatott lencsét is be
Ugrás a lap tetejére >>