Az élesztőt megfuttatjuk a cukrozott langyos
tejben. A Rama
margarint elmorzsoljuk a
lisztben, majd belekeverjük a
sót. A Rama
margarinos
liszt közepébe mélyedést formázunk, beletöltjük a megfuttatott élesztőt, a
tejfölt, a
tojást, és összegyúrjuk. Egy órai kelesztés után kinyújtjuk.
A kb. 5 mm vastag tésztát először 8 cm-es csíkokra, majd ezeket háromszögekre vágjuk. A háromszögeket, egyik oldaluktól indulva, kifli alakúra föltekerjük. Fém sütőlapon fél órán át kelesztjük, a te
tejüket egész
tojással megkenjük. Ízlés szerint ízesítjük, és díszítjük napraforgómaggal, dióval,
szezámmaggal,
köménymaggal vagy mákszemekkel. Változatok: föltekerés előtt a kiflicskékbe tehetünk kedvenc
sajtunkból egy vékonyabb rudat, olajos halat vagy virslit. Az üres kiflikhez készíthetünk különböző krémeket is.
tejes, májkrémes,
padlizsános,
tejfölös, túrós változatok között válogathatunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>