Vágjuk fel a pulykahúst egyforma, falatnyi darabokra. Ezután forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az összezúzott
fokhagymát, majd a húst és 2-3 percig pirítsuk. Szórjuk meg
sóval, ?rölt
borssal, majd ízesítsük a
paradicsompürével. Ezután öntsük fel az egészet a
fehérborral, és lefedve pároljuk puhára. Miel?tt elkészülne a megtisztított kelbimbót is tegyük hozzá. Tálalás el?tt s?rítsük egy kevés
vízzel elkevert
liszttel. A puliszkához forraljunk fel 8 dl vizet egy csipet
sóval. Szórjuk bele folyamatosan kevergetve a kukorica
lisztet, majd 4-5 perc alatt f?zzük az egészet s?r?re. Ezután vegyük le a t?zr?l, öntsük ki
zsírozott t?zálló tálba, és morzsoljuk rá a juhtúrót. Forró süt?ben 20-25 percig pirítsuk. Az elkészült kelbimbós húst a puliszkával körítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>