180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Az édes
burgonyát süssük puhára (nagyjából 1 óra).
A
burgonyaszemeket hosszában vágjuk félbe. Kaparjuk ki belsejüket, és egy nagy tálba tegyük.
Botmixerrel 2 evőkanál cukrot és 1/4 bögre
vajat keverjünk a
burgonyához. Ha teljesen elolvadt a
vaj, a
szerecsendiót, a
sót 1és 1/2 teáskanál
fahéjat,
narancslevet és a
tojásokat adjuk a keverékhez. Keverjük simára a botmixerrel. Egy másfél literes tűzálló tálba tegyük a
burgonyás masszát, a te
tejét simítsuk el.
A maradék 1/4 bögre cukrot és 1/2 teáskanál
fahéjat, a zabpelyhet, a
lisztet keverjük össze egy közepes méretű tálban. Az 1/4 bögre
vajat gyúrjuk a keverékhez, dögönyözzük addig, amíg nem lesz morzsalékos. A pekándiót keverjük bele. Az édes
burgonyás keverék te
tejére egyenletesen szórjuk a mazsolát.
25-30 percig süssük. Ha szeretnénk a te
tejét ropogósabbra sütni, a sütőt állítsuk grillező funkcióra, nagyjából 10 cm-re tegyük a tálat az izzószáltól, s 2-3 percig süssük a
burgonyát, vagy amíg nem kap aranybarna színt.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>