Nicole sajtos ropogósa - Karácsony receptHány személyre: 32 darab lesz belőle
					» 1 és 3/4 börge 
liszt» 1/2 bögre kukorica
liszt» 3/4 teáskanál 
cukor» 3/4 teáskanál 
só» 1/2 teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 bögre 
vaj vagy Rama 
margarin» 1 éa 1/2 bögre darabolot 
cheddar sajt» 1/2 bögre hideg 
víz» 2 evőkanál étel
ecet» Durvára tört fekete 
bors				 
				
					Keverjük össze egy nagy tálba a 
lisztet, kukorica
lisztet, a 
sót, cukrot és a szódabikarbónát. Morzsáljuk a 
vajat a 
lisztes keverékhez. Keverjük bele egy villával a vizet, a 
sajtot és az 
ecetet. Az így kapott lágy tésztát fedjük le és 1 órára tegyük a hűtőbe vagy 30 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. *
190°- ra melegítsük elő a sütőt. Olajozzunk ki két nagy sütőlemezt. Osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk mindegyiket papír vékonyra egy 
lisztezett deszkán (32- 33 cm átmérőjű darabokat kell kapnunk) . A lepényeket 
borssal szórjuk meg és egy kicsit a felületüket nyomkodjuk meg, hogy a 
bors a tésztába ragadjon.
Vágjuk 8 cikkre a lepényeket és az előkészített sütőlemezre helyezzük őket. Süssük nagyjából 10 percig. Akkor jó, ha ropogós. 3 napig lémentesen záródó dobozban eltartható. 
 * A tészta megfagyhat, ilyenkor a hűtőben hagyjuk felengedni és ezután haladjunk csak tovább.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>