A pulykát felbontjuk, kibelezzük, kimossuk, majd a mellére
spárgával kikloffolt
szalonnát tűzdelünk. A combra vékony
szalonnacsíkokat teszünk, majd az egészet meg
sózzuk. A hasüregébe tesszük a két megszurkált
almát, majd ráöntjük a forró olajat, és így megpirítjuk, majd 2 dl vizet adunk hozzá, és így megpároljuk, sütjük 2 órát. Közben saját
zsírjával locsolgatjuk, majd
zsírjából el is veszünk, és így sütjük teljesen puhára. Eközben az elvett zsiradékhoz hozzákeverjük a
paradicsompürét, a bort, 3 dl vizet, majd meg
sózzuk, és felforraljuk. Végül a mártást átszűrjük, majd kis csészékben tálaljuk a pulyka mellé.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>