A
lisztet,
mandulát,
mézet, cukrot és
vajat egy gyúródeszkára halmozzuk. Hozzáadjuk a
tejszínt és a f?szereket. A hozzávalókat egy késsel addig daraboljuk, míg morzsalékos nem lesz.
lisztes kézzel gyorsan tésztát gyúrunk bel?le. Fóliába tekerjük, és legalább egy órán át h?t?szekrényben pihentetjük. A süt?t 200 °C-ra el?melegítjük. A tésztát adagonként 2 réteg
lisztezett folpackfólia közé 4 mm vastagon kinyújtjuk. Csipkézett szél? szaggatóval kekszeket szaggatunk bel?le. Süt?papírral borított tepsire tesszük. Megszórjuk a
mandulával, és jól belenyomkodjuk. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kih?lni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>