A
lisztet,
mandulát,
mézet, cukrot és
vajat egy gyúródeszkára halmozzuk. Hozzáadjuk a
tejszínt és a fűszereket. A hozzávalókat egy késsel addig daraboljuk, míg morzsalékos nem lesz.
lisztes kézzel gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Fóliába tekerjük, és legalább egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát adagonként 2 réteg
lisztezett folpackfólia közé 4 mm vastagon kinyújtjuk. Csipkézett szélű szaggatóval kekszeket szaggatunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire tesszük. Megszórjuk a
mandulával, és jól belenyomkodjuk. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>