Pirítsuk meg a
mandulát egy
zsír nélküli serpeny?ben. Vegyük ki az edényb?l, és vágjuk durvára a pisztáciákkal együtt. A
citromf? leveleit tépkedjük el, tegyünk félre párat a díszítéshez, a többit aprítsuk fel. A
lime héját reszeljük le, és facsarjuk ki a gyümölcshúst. Keverjük össze a
cukorral, a rummal, a sambal oelekkel és 2 ev?kanál dióolajjal. Adjuk hozzá a
mandulát és a pisztáciát is.
Hámozzuk meg és vágjuk 6 szeletre az
ananászt. Felezzük meg a szeleteket, és vágjuk ki a gyümölcs kemény közepét. Forrósítsuk fel egy serpeny?ben a
vajat és 1 ev?kanál dióolajat. Süssük benne az
ananász minden oldalát 2 percig. Rendezzük el a tányéron 2-3 szelet
ananászt
mandulás pestóval, és díszítsük
citromf?levéllel és
lime-szeletekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>