A
tejet és a
lisztet meglangyosítjuk. 1 dl
tejhez keverünk 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál
lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük. Utána a
liszttel, a többi
tejjel és
cukorral, reszelt
citromhéjjal,
sóval és a
tojások sárgájával összedolgozzuk, majd belekeverjük a vaníliás
cukor felét és a rumot, végül a felolvasztott
vajat is. Kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk és 2 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, majd még egyszer megkelesztjük.
Utána közepébe lyukat nyomunk majd egyik felüket fedő alatt, másik felüket pedig fedő nélkül forró olajban megsütjük.
Vaníliás por
cukorral megszórva, és a
pálinkával elkevert lekvárral tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>