A
lisztet elkeverjük a süt?porral, majd hozzáadjuk a
vajat, a
mézet, a f?szereket, az egész
tojásokat és összedolgozzuk. H?vös helyen, fóliába csomagolva egy órát állni hagyjuk.
Egy óra elteltével,
lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és ka
rácsonyi formákkal kiszúrjuk. A te
tejét megkenjük
tejjel és süt?papírral bélelt, el?melegített süt?be tesszük, ahol 180 fokon, 12-14 perc alatt szép világosra sütjük.
A mázhoz a
tojásfehérjéket felkeverjük, hozzáadjuk a
citromlevet és annyi por
cukorral keverjük össze, hogy olyan s?r? legyen, mint a
tejföl.
A kih?lt süteményekre nyomózsákkal rárajzoljuk a számokat 1-t?l 24-ig. A megmaradt darabokat ízlés szerint díszítjük. Amikor megszáradt a máz, t?vel vékony cérnát f?zünk a süteményekbe és fellógatjuk ?ket a fára.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>