Az
almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, majd megszórjuk őket
fahéjjal és
citromhéjjal. A túrót egy tányérban összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a
tojást, a mazsolát, 1 dl
tejfölt, kevés
citromhéjat és cukrot. A diót és a mákot külön tálba tesszük, majd mindkettőhöz cukrot keverünk. Ezután fogunk egy tepsit, és beletesszük az első réteslapot. (Minden lapot olvasztott
vajjal bekenünk és zsemlemorzsát szórunk rá.) Az első lapra a diót tesszük, a másodikra az
almát, a harmadikra a túrót, majd a mákot, megint túrót,
almát és végül diót. A legfelső lapra kevés
tejfölt kenünk, majd előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Végül por
cukorral meghintjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>