A mazsolát fél órára a likőrbe áztatjuk. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd megsütjük belőle a palacsintákat. Eközben egy tálban összekeverjük a ricottát,
A lisztből, tejből, sóból, tojásból palacsintatésztát keverünk, majd megsütjük belőle a palacsintákat. Eközben a mazsolát negyed órára a narancslébe áztatjuk, majd leszűr
A megmosott rizst feltesszük főni a tejjel, 10 dkg cukorral, a vajjal és kevés sóval. Amikor a rizs megpuhult, kihűtjük. Villával fellazítjuk, belekeverjük a tojások sárg
A megszokott módon elkészítjük az alaptésztát és a szokottnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. A töltelék hozzávalóit egy mélyebb tálban összekeverjük, ízlés szerin
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást és a tejszínt. A vaj felét megolvasztjuk, kikenünk vele egy palacsintasütőt, majd ebben megsütjük a palacs
Megsütjük a sós palacsintákat. Az áttört juhtúrót tejföllel simára keverjük, zúzott fokhagymával, borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát
A majonézt simára keverjük a joghurttal, a porcukorral, a mustárral, a tárkonyecettel és a tárkonnyal, sóval és borssal ízesítjük, majd a hűtőbe tesszük.
Kisütjük a vék
A lisztből, tojásból, sütőporból, tejből és szódavízből palacsintatésztát készítünk, csipetnyi sóval ízesítjük. Palacsintasütőben felhevített vajban vékony palacsintákat
Ugrás a lap tetejére >>