Felhevített olajban megfuttatjuk a finomra vágott
hagymát és a zúzott
fokhagymát. Rátesszük a vörösbabot, felöntjük
paradicsomlével és a húslevessel. Finomra vágott
rozmaringgal, csili
paprikával,
borssal,
sóval ízesítjük, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor a bab megpuhult, simára turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk.
A kukorica
lisztet elkeverjük a sütőporral,
sóval ízesítjük, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy gyúrható keménységű tésztát kapjunk. A tésztát gyúródeszkán simára dolgozzuk, majd konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.
A tésztát nyolc részre osztjuk, majd palacsintasütő átmérőjének megfelelő méretű kerek lapokká nyújtjuk. Kevés olajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
Tálaláskor a babpürével megtöltött palacsintákat tányérra helyezzük, és finomra vágott
petrezselyemzölddel meghintve szolgáljuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>