A
spárgát megtisztítjuk és összekötve
sós lobogó
vízben megpároljuk.
Egy serpenyőben kezdjük el hevíteni a
vajat, majd dolgozzuk bele a
lisztet és 2 perc után adjuk hozzá a levest. Ha felforrt főzzük 10 percig. Ezután dolgozzuk bele a
tojássárgáját, a
tejszínt és az apróra vágott metélő
hagymát. Ízlés szerint
sóval és
borssal fűszerezzük.
Egy nyújtódeszkára szórjunk
lisztet és a tésztát 5 milliméteresre nyújtsuk ki. Ezután sütőben aranysárgára sütjük, majd kettészeljük és az egyik felének a belsejét szedjük ki. A tészta aljába kanalazzunk a mártásból, majd rétegezzük rá a csíkokra vágott
sonkát, erre pedig a
spárgát. A te
tejére öntsük a maradék mártást, majd takarjuk le a tészta másik felével és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>