Egy nagy kever?edénybe kimérem a
lisztet, hozzáadom a cukrot, aztán hozzádarabolom a
vajat. Robotgépben addig turmixolom, míg egészen grízszer? lesz, aztán ezt visszaöntöm a tálba. Hozzá dobom a
tojás és jöhet a
víz is. Ha ezzel megvagyok, gyorsan összegyúrom a tésztát, hurkát formálok bel?le és fél órára a h?t?be teszem pihenni. Míg a tészta pihen, meghámozom és kibelezem az
almákat. Majd felnegyedelem mindegyiket, és fél centis szeletekre vágom. Ezeket egy tálba teszem és lecsöpögtetem egy kis
citrom levével, hogy ne barnuljanak be. Most a tésztát 1 centis széles karikákra vágom. El?veszem a tortaformát, és a karikákat szépen egymás mellé helyezem a forma aljába. Végül egy villával alaposan megszurkálom, hogy sütés közben leveg?zzön és ne púposodjon föl. Egy tálkába szedem a lekvárt, hozzáöntöm a brandy-t és egy villával jó alaposan elkeverem. Fogom az
almaszeleteket, és szépen elhelyezem ?ket a formában, egymás fölé több sorban. Ha ezzel is elkészültem, jöhet a brandy-s lekvár, melyet egy ken?ecset segítségével alaposan elterítek a torta te
tején. 180 fokos süt?be téve 45 perc alatt készre sütöm az ínycsiklandó
almás lepényt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>