A
lisztet és fél tk.
sót összekeverünk, az élesztőt a
cukorral és 2 dl langyos
vízzel elkeverjük, majd tésztát gyúrunk és 30 percig kelesztjük.
A
hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst és morzsásra sütjük. Beleszórjuk a fenyőmagot és a fűszereket, majd 4 percig sütjük,
sózzuk,
borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket teszünk, és pár csepp vizet csepegtetünk rá. A
tojást 2 ek.
vízzel felverjük, és megkenjük vele a tészta széleit.
A tésztát 3 ponton felhajtjuk, majd a tészta fölött nem egészen a közepéig benyomjuk. Ki
vajazott tepsibe tesszük, megkenjük a maradék
tojással és 15 percig kelesztjük. 15 perc alatt készre sütjük, és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc, kelesztés és sütés nélkül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>