Reszeld le finomra a megtisztított
burgonyát. Add hozzá a
lisztet,
sót és a felvert
tojást, és dolgozd össze alaposan. Jó galuskatészta lesz bel?le: ha s?r?nek bizonyulna, kevés vizet adj hozzá! Szaggasd forrásban lév? b?,
sós
vízbe.
Sz?rd, majd öblítsd le a kif?tt galuskákat, és a kisütött
szalonnazsírba tedd, vagy a pirított
káposztával máris vegyítsd össze. Ha juhtúrósan készíted a
szalonnazsírral elkevert sztrapacskákat tedd t?zálló tálba, rétegezve a juhtúróval,
tejföllel öntözd meg, a kisütött
szalonnakockákat szórd rá, és tálald azonnal. A sztrapacska csalóka étel:olyan laktató, hogy el sem hinnénk!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>