A
liszthez
sót adunk és 3
tojással tésztává gyúrjuk, majd nedves konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Közbben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott
csirkemellet és a sertéshúst megpirítjuk a
vajon. Kihűtjük a húst, majd konyhai robotgépben a
sonkával és a mortadellával ledaráljuk. 2
tojással és 150 g
parmezánnal jól összekeverjük, majd
sóval,
borssal és
szerecsendióval ízesítjük. Legalább néhány órát pihentetjük. A 2-3 mm vastagságúra nyújtott tésztát 4 cm oldalú kockákká vágjuk vagy 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tészták közepébe diónyi tölteléket teszünk és a batyukat háromszög alakban összehajtjuk. A széleket jól összedolgozzuk. A levest felforraljuk egy nagy fazékban kisebb adagokban kb. 5 perc alatt megfőzzük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék
parmezánnal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>