» pesto: » 1 csokor friss bazsalikom » 2 evőkanál fenyőmag » 2 gerezd fokhagyma » 125 ml extraszűz olívaolaj » só » 4 evőkanál parmezánsajt, lereszelve » tálaláshoz: » 150 g zöldbab, rövid darabokra vágva » 500 g fusilli vagy más, csavart tészta » 150 g fagyasztott borsó » 1 konzerv vörös vesebab, lecsöpögtetve (200 g) » 50 g dió, összevagdalva » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » bazsalikomlevél, a díszítéshez
Pesto:
Tegyük a bazsalikomot, a fenyőmagot. a fokhagymát, az olajat és a sót egy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Keverjük bele a sajtot, majd tegyük egy salátástálba.
Forraljunk fel egy lábos sós vizet, tegyük bele a zöldbabot és főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a borsót, és főzzük addig, míg a tészta kész nem lesz. Szűrjük le a tésztát és a zöldségeket, tegyük bele a pestós tálba. Keverjük hozzá a vörös vesebabot és a diót. Locsoljuk meg olajjal és díszítsük bazsalikomlevéllel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom