Koktélparadicsomos penne receptHány személyre: 4-6 személyre
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 3 gerezd
fokhagyma, összenyomva, egészben
» 500 g koktél
paradicsom, félbevágva
»
só és frissen őrölt
bors» 60 g fenyőmag
» 500 g sima vagy teljes kiőrlésű penne
» 250 g friss, kis levelű
spenót
Az olajat forrósítsuk fel közepes tűzön. Süssük benne a
fokhagymát 3-4 percig, vegyük le a tűzről és távolítsuk el a
fokhagymát. Adjuk az olajhoz a koktél
paradicsomot, és magas tűzön süssük 5 percig.
sózzuk,
borsozzuk, majd tegyük félre.
Pörköljük meg a fenyőmagot zsiradék nélkül.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben, 7-8 percig, és adjuk hozzá a
spenótot és főzzük tovább.
Szűrjük le a pennét és a
spenótot, adjuk hozzá a koktél
paradicsomot, és magas tűzön keverjük össze 2-3 percig.
Adjuk hozzá a fenyőmagot, frissen őrölt
borssal szórjuk meg, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>