Serpenyőben felhevítem az olajat, beleszórom a tintahal karikákat és erős tüzön 2-3 percig pirítom. Ha már levet engedett, lejjebb veszem a lángot és beleszórom a zúzott 
fokhagymagerezdeket. Azonnal ráteszem a kockára vágott 
paradicsomokat és hozzáöntöm a bort. Sózom, 
borsozom és a 
bazsalikommal fűszerezem. Ha van, karikázunk rá fekete olajbogyót és kicsit összeforralom. Párolt rizzsel tálalom.
Fontos! 
A tintahalkarikákat nem szabad sokáig sütni, mert rágós, szívós lesz!
Friss 
paradicsom helyett a konzerv hámozott és kockázott 
paradicsom is megteszi.
A rizzsel össze is keverhető, mint egy rizottó.
Érdemes sok 
fokhagymát használni, mert elveszi a halízt!
Szerző: 
mjjozsef          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>