A
zselatint vágjuk kisebb darabokra, majd áztassuk be hideg
vízbe. Hámozzuk meg a
narancsokat, és távolítsuk el a fehér részeket. Szedjük gerezdekre, és magozzuk ki. Szórjuk a cukrot a
vízbe, állandó kevergetés mellett melegítsük fel, hagyjuk felforrni, majd húzzuk le a tűzről. A
zselatint csepegtessük le, és nyomkodjuk ki. Tegyük a meleg szirupba, és várjunk, míg feloldódik. Öntsük hozzá a
narancslevet, a Grand Marnier-t, és keverjük össze. Öntsük négy kis forma aljába, majd tegyük 10 percre a mélyhűtőbe. A
narancsgerezdeket osszuk e la formákban, majd öntsük rá a
narancsos szirupot. Hagyjuk a hűtőben lehűlni. Mártsuk egy pillanatra forró
vízbe, majd borítsuk ki tányérokra. Hidegen tálaljuk.
Mindössze 30 perc alatt elkészül, plusz a hűtési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>