» a sörtésztához: » 10 dkg liszt » 1 kiskanál finom tengeri só » 1 kiskanál édes pirospaprika » 1 kiskanál őrölt kömény » 1 kiskanál őrölt fehér bors » 4,5 dl sör » olaj, a sütéshez » 10 dkg sima liszt » 90 dkg nagy, kizsigerelt garnélarák » 4 nagy sütni való burgonya, meghámozva és » mindegyik 8 hasábra vágva » malátaecet és klasszikus tartármártás » tartár: » 20 dkg majonéz » 5 dkg savanyított, kapros relish » fűszerek, ízlés szerint
Egy serpenyőbe 7,5 cm magasan olajat öntünk. A sörtésztát összedolgozzuk, A lisztet egy tányérba szórjuk, a rákokat beleforgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk. Hagyjuk, hogy a tészta lecsöpögjön, majd a forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, ízlés szerint sózzuk. A burgonyahasábokat 5 perc alatt megsütjük, lecsepegtetjük és megsózzuk. A tartás hozzávalóit összekeverjük. A rákokkal, a malátaecettel és a tartárral együtt kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom