» 1-1,5 kg párolt, széttört tengeri rák, garnélarák, » és homár » 2,2 dl száraz fehérbor » 1 felaprított vöröshagyma » 10-10 dkg feldarabolt zeller, sárgarépa » 1 babérlevél » 1 evőkanál paradicsomkrém » 1 kiskanál szárított kakukkfű
A rákokat és a homárt 200 fokon 10 percig pirítjuk. Majd a páncélokat egy lábosba tesszük, vízzel felöntjük, és lassú tűzön 20 percig főzzük, és a habot leszedjük a tetejéről. Beletesszük a fehérbort, a hagymát, a zellert és a sárgarépát, a babérlevelet,a paradicsomkrémet és 1 kiskanál szárított kakukkfüvet. Ismét főzzük, 30 percig, és a habot is leszedjük. A tűzről levesszük és a muszlinréteget leszűrjük. A kemény részeket kidobjuk, és a levest ízlés szerint ízesítjük. Ebből az adagból 2,5 liter leves lesz.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom