Fogunk egy turmixgépet, beletesszük a
hagymákat, a
gyömbért, a
chilit, a
limehéjat, a
koriandert, a
kurkumát, a halszószt és a
mogyorót, majd az egészet leturmixoljuk. Ezután az egészet olajon 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és forrástól számított 10 percig főzzük lefedve. Eközben a tésztát is megfőzzük, és négy tányérba kanalazzuk. A leveshez adjuk a barna cukrot, a kókuszkrémet és a garnélát, még 2-3 percig főzzük, majd beletesszük a babcsírát és a
koriandert is. Az egészet eloszlatjuk a négy tányérban, majd
korianderrel díszítve kínáljuk. A tészta helyett
rizstésztát, illetve a garnéla helyett
lazacot is használhatunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>