Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 542 kcal/2287 kj adagonként
A pasztinákot, a
sárgarépát és a szár
zellert mossuk meg, majd kockázzuk fel. Hasonlóképpen járjunk el a vörös
hagymával pucolás után. A kagylókat jó alaposan mossuk meg, és amelyik esetleg kinyílt mosás közben, nyugodtan dobjuk el. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok megfelelő.
Ezután fogjunk egy agyagedényt, és áztassuk be. Majd rakjuk bele a kagylókat, valamennyi zöldséget, és fűszert (
borsokat, magokat is). Ízesítsük
sóval,
borssal és
citromlével. Végül a
kakukkfű ágakat mossuk meg, és azt is hozzáadhatjuk a keverékhez, és öntsük rá a
fehérbort és a zöldségalaplevet is.
Az edény lefedve rakjuk az előmelegített sütőbe kb fél órára. Ha elkészült a nem mindennapi leves, dobjuk ki azokat a kagylókat, melyek nem nyíltak ki. A kakukkfüvet is eldobhatjuk. A leveshez
rizst, vagy
bagettet lehet kínálni.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>