» 400 g penne » 125 ml olívaolaj » 450 g megfőzött és kiszedett fekete kagyló » 1 tk. tengeri só » 100 g liszt » só, bors » 100 g csíkokra vágott aszalt paradicsom » bazsalikomlevelek » 1 vékonyra szeletelt citrom
Főzzük meg sós vízben, egy kis olajjal a pennét. Tegyük előmelegített tálba. Kagylókat szórjuk meg tengeri sóval, fűszerezzük liszttel, sóval, borssal, és forgassuk meg benne a kagylókat.
Serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és pirítsuk aranybarnára az kagylókat. Kagylókat forgassuk össze a pennével, és díszítsük paradicsommal és bazsalikommal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom