A leöblített, megtisztított aprólékot felöntjük kb. másfél liter hideg
vízzel, hozzáadjuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, a
zellert,
gombát, egész vörös
hagymát, csokor petrezselymet, fekete
borsot,
sót, és az egészet lassú tűzön megfőzzük.
Amikor a húsleves már kész, a
zsírját leszedjük, kivesszük a zöldséget, a húsféléket, s a levet leszűrjük. A csontról leszedjük a húst, kis kockákra vágjuk a zöldségekkel együtt.
Közben
rizst készítünk a szokásos módon, felöntjük a már elkészült húslevessel, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a főtt, felkockázott húst a zöldségekkel együtt és már készen is van ez a laktató és nagyon finom étel!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>