190°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 5-ös fokozat. Sütő
rácsra rakjuk a kacsamelldarabokat a bőrös oldalukkal felfelé. Rakjuk így a mosogatóba. Öntsük le őket forrásban lévő
vízzel, bőrük ettől összezsugorodik és ropogósabbra sül. Itassuk le a húsról törlőpapírral a vizet és a húst rakjuk át egy tepsibe. A
szójaszósszal keverjük össze a lekvárt és a kacsamelldarabokat kenjük meg vele. Kevés
sóval és
borssal ízesítsük és időnként megkenegetve a tepsiben összegyűlt lekváros
pecsenyelével 20-25 percig süssük. Ha kivettük a sütőből 5 percig hagyjuk állni. A húst szeleteljük fel és ha marad még
pecsenyelé, akkor azzal locsoljuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>