Csirke pad thai receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g száraz
rizstészta
» 350 g kicsontozott, kockára vágott
csirkemell» 250 g kockára vágott, kemény tofu
» 250 g friss
szójababcsíra
» 50 g pirított, összetört
mogyoró» 60 ml frissen facsart
lime-lé
» 60 ml ázsiai halszósz
» 2
tojás» 4 vékony szeletekre vágott
mogyoróhagyma» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1 evőkanál barna
cukor» 1 evőkanál világos
szójaszósz
» 2 evőkanál
mogyoróolaj
» friss
korianderlevelek a díszítéshez
»
lime- gerezdek a tálaláshoz
Öntsük le a tésztát forró
vízzel és 5-10 percig hagyjuk ázni. Szűrjük le és tegyük félre. Hevítsük fel a vokot magas hőfokon, tegyünk bele 1 evőkanál olajat. A
tojásokat verjük fel egy tálban és öntsük a vokba. Kevergetve főzzük, amíg rántotta nem lesz belőle. Vegyük ki és tegyük félre. A maradék olajat tegyük a vokba, és a csirkét süssük 3 percig. Adjuk hozzá a
fokhagymát és a
mogyoróhagymát. Süssük még 1 percig. Tegyük bele a tésztát, a
lime-levet, a halszószt, a barna cukrot, a
szójaszószt és a tofut. Süssük 3 percig. Szórjuk meg
szójababcsírával, csíkokra vágott
tojásrántottával és pirított
mogyoróval. Díszítsük
korianderrel és
lime-gerezdekkel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>