Készítsük el a chermoulát. Aprítsuk durvára a
koriandert és a
mentát.
olívaolaj kivételével dobjuk az összes hozzávaló a turmixgépbe, majd adjuk hozzá az
olívaolajat is, és turmixoljuk pépessé.
Melegítsük forróra a konyhai grillsütőt. Grillezzük meg a 3 egész
paradicsomot, majd aprítsuk durvára.
Gyújtsunk alá egy nagy fazéknak, öntsük bele az olajat, kockára vágott
mogyoróhagymát, chermoulát és a megtisztított kagylót. Keverjük össze, hogy a szósz elborítsa a kagylót. Adjuk hozzá a halalaplevet és a
paradicsomot, majd addig pároljuk, míg a kagylók szét nem nyílnak. Adjuk hozzá az összetépett
korianderleveleket,
citromlevet, kis tengeri
sót és az őrölt
borsot.
Tegyük a kagyló tányérra, és kanalazzuk rá a szószt. Ropogós kenyérrel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>