Ízletes csirkeszárnyak receptHány személyre:
» 2-2 1/2 kg csirkeszárny
» 1 1/4 csésze
méz» 1
narancs leve
» 1 tk. grill fűszerkeverék
» 1 tk. szegfű
bors» 2 tk.
szójaszósz
» 2 vékony karikára szelt
lime» 2 szál átlós szeletekre vágott zöld
hagyma
Tegyük a húst egy acéltepsibe. Keverjük össze a
narancslevet,
mézet, fűszerkeveréket,
szójaszószt és a szegfű
borsot, ez lesz a páclé. Öntsük a húsra, majd lefedve pácoljuk a hűtőben pár óráig.
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütésre. Öntsünk a tepsiben lévő szárnyakra fél csésze vizet, forgassuk meg a húst, majd terítsük szét egy rétegben. Helyezzük az alutálca fölé a tepsit, csukjuk le a fedelet, és süssük 50 percig.
Ezután pakoljuk a szárnyakat a beolajozott
rácsokra, közvetlen a hő fölé, és pirítsuk meg őket.
Grillezzük meg a
lime szeleteket, közben kenegessük páclével.
Rakjuk a húst tálra, és díszítsük a
lime-al és a zöld
hagymával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>