Citromos bárány pillangó módra, kukoricával receptHány személyre:
» 1 - 1 1/2 kg kicsontozott báránycomb
» 2 tk. frissen nyomott
fokhagyma» 1 tk. frissen felaprított
gyömbér»
citrombors» teriyaki-mártás
» 50 dkg friss bébikukorica
» 1 csésze darabos
paradicsomszósz
Húst 45 fokos szögben vágjunk a vastagabb részekbe, de ne vágjuk teljesen át. Klopfoljuk ki a húst.
Dörzsöljük be
fokhagymával és
gyömbérrel, szórjuk meg
citromborssal, és kenjük be a húst. Hajtsuk vissza az oldalakat és a lábszár felőli végét a szelet közepére, hogy lapos szeleteket kapjunk. Szúrjunk bele két nyársat, hogy ne essen szét. Tegyük hűtőbe, majd sütés előtt hagyjuk 20 percig állni.
Olajozzuk be a húsz, fektessük a
rácsokra, és süssük mindkét oldalát 5 percig. Vegyük le a hőfokot és süssük tovább kb. 25 percig.
Ha megsült csavarjuk fóliába, és szeletekés előtt hagyjuk állni 15 percig. Kukoricát grillezzük át a
rácsokon. Kukoricával és
paradicsomszósszal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>