A póré
hagymát hosszában kettévágjuk, kettesével összekötjük és 2 liter forró,
sós
vízbe dobjuk. A
petrezselyemszárat, a babérlevelet és a kakukkfüvet egy csomóba kötjük és ezt is beledobjuk a
vízbe. Hozzáadjuk a megtisztított répát és 20 percig főzzük lefedve. Miután megfőtt, leszűrjük és hagyjuk hűlni. A
sárgarépát karikákra vágjuk és a vörös
hagymát finomra aprítjuk. Következő lépésként elkészítjük a vinaigrette szószt, amihez összekeverjük a bor
ecetet, az olajat és a
mustárt, majd ízlés szerint fűszerezzük és hozzákeverjük az aprított
petrezselyemleveleket. Egy tányérra rakjuk a póré
hagymát és a heringfilét, majd megszórjuk az aprított
hagymával és
sárgarépakarikákkal. Végül leöntjük a mártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>