» 1 füstölt csirke (1 kg) » 60 g borsócsíra » 90 ml áfonyaöntet » 90 ml extraszűz olívaolaj vagy szőlőmagolaj » 3 vékony szeletekre vágott zellerszár » 2 hosszában vékonyan szeletelt avokádó » 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 3 evőkanál vörösborecet » só és frissen őrölt fekete bors
A csirkét tépjük darabokra, dobjuk el a bőrét és a csontjait, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zellerszárat, a mogyoróhagymát és a borsócsírát.
Öntet:
melegítsük fel egy serpenyőben az áfonyaszemeket, majd öntsük egy tálba és keverjük bele az ecetet és az olajat. sózzuk, borsozzuk. keverjük jól össze.
Tegyük az avokádót tálalóra, tetejére tegyük a csirkét és locsoljuk meg az öntettel.
Elkészítési idő 22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom