A
citromok levét facsarjuk ki, vágjuk félbe az
avokádót, és vegyük ki a magját. Vágjuk fel kockákra,a héját dobjuk el, majd locsoljuk meg
citromlével. Hámozzuk meg a
narancsot és a grépfrútokat, a hártyát távolítsuk el. A
mentát mossuk meg, vegyük le a leveleit, vágjuk apróra. Tegyük együk kis tálba, öntsünk rá olajat, szórjuk meg egy késhegynyi por
cukorral,
sózzuk,
borsozzuk. Keverjük össze.
Tegyük az
avokádót és a gyümölcsöket egy tálba, öntsük rá az öntetet, keverjük össze és hűtsük 30 percig. Pirítsuk meg a fenyőmagot zsiradék nélkül, a
salátát mossuk meg.
Minden tányérra tegyünk egy
salátalevelet, rá helyezzünk egy adag
salátát, szórjuk meg a fenyőmaggal, és díszítsük fekete olajbogyóval.
Mindössze 45 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>