Keverjünk a 
lisztből, 
tojásból, olajból, 2 evőkanál 
vízből, kevés 
sóval sima tésztát. Hagyjuk letakarva 1 órát állni. 
Tegyük a 
parajt 1-2 percre lobogó 
vízbe, vegyük ki, öntsük le hideg 
vízzel, és csepegtessük le. Kézzel nyomjuk ki, majd vágjuk apróra.
Tisztítsuk meg a 
hagymát és a 
fokhagymát, vágjuk apróra, és kevés Rama 
margarinon pároljuk meg a 
parajjal együtt. Vegyük le a tűzről, és keverjük a 
parajba a 
mandulát. Fűszerezzük 
sóval és 
borssal.
lisztezett felületen sodorjuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk kb. 5 cm-es kockára. Tegyük a kockák közepébe kevés 
parajt, majd csukjuk össze, úgy, hogy háromszöget kapjunk. 
Főzzük a tésztát lobogó, 
sós 
vízben, 10 percig. Ezután szedjük ki, csepegtessük le.
Forrósítsuk fel a maradék Rama 
margarint, keverjük bele a cayenne-
borsot, és öntsük kanalanként a tésztára. 
Uborkás 
joghurtkrémmel tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>