Vagdald apróra a húst, vagy ha kedved úgy tartja, daráld le nagy lyukú tárcsán. (Ezt hentes is megteheti) A serpenyőben hevítsd fel az
olívaolajat, a
fokhagymát, a finomra aprított
hagymát szórd bele, fonnyaszd meg szépen.
A húst dobd bele, és süsd fehéredésig nagy lángon. Egy kevés bort önts rá,
borsozd,
sózd,
oregánóval fűszerezd és hagyd, hogy együtt rotyogjon egy kicsit. Ezalatt húzd le a
paradicsom héját, kockázd fel húsát. A serpenyőben rotyogó remekbe az apróra vágott
bazsalikommal együtt szórd, 1-2 percet adj neki még, hogy "összemelegedjenek" békésen.
Amúgy, olaszosan gnocchival tálald, de éppen makarónival sem utol
só.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>