Chili con carne receptHány személyre: 6-8
» 3 szárított chile guajillo
» 3 szárított
chili ancho
» 2
hagyma» 4
fokhagymagerezd
»
só» őrölt fekete
bors» 2 ek. olaj
» 800 g vegyes darált hús
» 1 tk. apróra vagdalt friss oreganó
» 2 tk.
kömény» 1/4 l húsleves
» 1 nagy konzerv hámozott
paradicsom» 1-2 tk. sűrített
paradicsom» 500 g vörösbab
» 6-8 piros
chilipaprika» friss oregáno
Áztassuk a
chilit 10 percre langyos
vízbe, majd vagdaljuk apróra. A friss
chilit magozzuk ki, és vágjuk karikára. Vágjuk apró kockára a
hagymát, törjük át a
fokhagymát.
Forrósítsuk fel az olajat, süssük a
hagymát aranybarnára. Tegyük bele a
fokhagymát és a darált húst, majd süssük az egészet 1/4 órát, közben kevergessük.
Fűszerezzük a darált húst
sóval,
borssal, adjuk hozzá a
chilit, az
oregánót és a
köményt, jól keverjük össze, majd öntsük fel a levessel. Nyomkodjuk össze a hámozott
paradicsomot, majd tegyük a babbal és a sűrített
paradicsommal az edénybe. Keverjük össze, majd főzzük még 20 percig fedő nélkül. Főjön sűrűre a szósz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>