Az egyik
mogyoróhagymát felaprítjuk és a
fokhagymával együtt párolni kezdjük. Megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a bort és felforraljuk. A kagylókat alaposan megtisztítjuk és fedő alatt 5 percig főzzük. A
citromok lehámozott héját felaprítjuk, leforrázzuk, és 10 cl
vízzel és
cukorral szirupot készítünk. Ezután a szirupot felforraljuk és leszűrjük. A kagylókat hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk. Vinaigrette öntetet készítünk a
paradicsomból, a megmaradt
mogyoróhagymából, az oliva olajból, a
korianderből és a
citromhéjból. Ízlés szerint fűszerezzük. A megmosott
salátát rátesszük a tányérra, ráöntjük az öntetet és megszórjuk a kagylóval. Fogyasztása hidegen ajánlott.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>